Plody klikvy jsou bobule podobné borůvkám. Odlišují od nich ale jasně červenou zářivou barvou, jsou výrazně lesklé. Mají kyselou, pikantní chuť.

Použíti:

Lze je konzumovat syrové. Výtečné jsou ve formě sirupů, nevařených džemů a kompotů. Ze sušených plodů lze připravit osvěžující nálev. Výrobky z klikvy mají nenapodobitelnou, lahodnou chuť. Kompoty jsou ideální přílohou k červeným masům. Jako prevence proti nachlazení a horečce výborně pomáhá čaj či vylisovaná šťáva z plodů klikvy.

Obsah prospěšných látek:

Bobule klikvy až skoro neuvěřitelně zdravé. Obsahují hodně vitamínu C a betakarotenu, vitaminy skupiny B1 a B2, stopy draslíku, manganu a železa, vlákninu, bioflavonoidy, organické kyseliny a pektin. Obsahují přírodní konzervační látky, takže bobule nemusíme dlouze zavařovat a sterilizovat, dík čemuž si uchovají cenné látky.

Přínos pro zdraví:

Stejně jako jiné bobulovité plody, například borůvka, obsahuje látky, které mají tonizační a regenerační účinky na pleť. Pomáhají omlazovat pleť a stimulovat proces regenerace buněk. Má antiseptické účinky, je vhodná k prevenci před různými infekčními onemocněními močových cest. Plody také obsahují látky ze skupiny antioxidantů, což může působit preventivně před degenerativními onemocněními očí. Klikva obsahuje vitaminy C a E, selen, beta karoten a další karotenoidy. Jejich užíváni působí preventivně a zmenšuje riziko vzniku onemocnění srdce a dalších zdravotních komplikací, včetně rizika vzniku rakoviny.

Původ:

Naše plody jsou přírodní a pocházejí z Ruska, Finska a Estonska